23 Mart 2009 Pazartesi

PİZZA

pizza hamurumun tarifi Portakal Ağacı'ndan.Şu ana kadar hiç şaşmadı.

yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağından az ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
100 gr yumuşak margarin
2,5-3 su bardağı un

maya+şeker+ılık su iyice karıştırılır.şeker eriyince diğer malzemeler eklenir.hamur 30 dakika dnlendirilir.Daha fazla mayalamaya gerek yok.


1.NORMAL PİZZA
Hamur yuvarlak olarak açılır.üzerine salçalı su gezdirip sucuk-sosis-salam-mantar-mısır-ton balığı vs. gibi evde ne varsa ya da neyli istiyorsanız tüm malzemeler dizilir.Fırına verilir.Çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendesi koyulur üzerine.ohh miss gibi dışardakini aratmayan bir pizza.

2.SOĞANLI PİZZA
7-8 tane soğan soyulup küp doğranır.Sıvıyağda kavrulur.üzerine domates+biber salçası ve tuz eklenir.pizza hamurunun üzerine yayılır ve fırına verilir.Çok lezzetli ve değişik bir tat çıkıyor ortaya.Çoğu misafirim özellikle bunu istiyor benden.Dilam da bayılıyor:)bu da sıkça yapılması için en önemli etken.

3.KIYMALI PİZZA
Kıyma+soğan+salça+baharatlar kavrulur.Ve pizza hamurunun üzerine döşenir.Kıymalı pide tadında...

Bu hamurla seçenekler çoğaltılabilir.Hayalgücümüze bağlı....

Hiç yorum yok: