2 Aralık 2010 Perşembe

havuçlu toplar(cezerye)

cezeryeyi çok severim. hele şöyle halis mulis malatya dan gelenine bayılırım.ama arada bir evde bu havuçlu topları yaparak gerçek cezerye isteğimi bastırabiliyorum.
havuçlu topalrın tek bir sorunu var. yapıldığı günün ertesine dayanmıyorlar:) çok güzel bir atıştırmalık. denemediyseniz kesin denemelisiniz.

yarım kg havuç rendelenir tencereye alınır. üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
pişince ocaktan alınır. biraz soğumaya başlayınca 1 paket bisküvi rondoda un haline getirilerek eklenir.isteğe bağlı 1 paket vanilyada koyabilirsiniz.hamur şeklinde yoğurulur ve istenilen büyüklükte toplar yapılır. çok büyük yapmayın çirkin görünebiliyor. fındıkla ceviz arası benim toplar.hepsi hindistan cevizine bulanır ve servise hazırdır.

afiyet bal şeker olsun.gününüz hep güzel geçsin. Allah ağzınızın tadını bozmasın.

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

sarımutfak-hande dedi ki...

bizde de vardı yeni bitti
ellerine sağlık canım çok güzeller

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ah cezerye olur da sevilmez mi?
Ben de çok severim,en sık yaptığım hafif ve pratik tariflerden birisi..
Aklıma düşürdün bak şimdi :)
ilk fırsatta yapmalı..
sevgiler..

HASRET dedi ki...

bizde cok severiz :)) afiyet olsun size canim.. sevgiler..

CAFE PEPELA dedi ki...

Bu şirin lokmalara bayılıyorum!
Denediğim ilk reçetelerden biri ayrıca,lise zamanlarımızdan kalma.
Ellerine,gönlüne sağlık,çok hoş görünüyorlar..
Kalbi sevgi ve selamlarımla