25 Mart 2010 Perşembe

bir güvercin, iki yumurta




geçenlerde balkonumdaki dolabın üzerinde bir kuş yuvası buldum.içinde iki yumurta vardı. beni ve Dila yı bir heyecan aldı ki sormayın. her gün çıkıp bakıyorduk yumurtalar çatladı mı diye. tabii anne güvercin ilk başlarda bayağı bir kızmıştır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı ama niyetimiz gayet halisti. sonra geçen gün baktık ki yumurtalar çatlamış. iki çirkin güvercin yavrumuz olmuş. o kadar çirkinler ki anlatamam. hiç tüy falan yok üzerlerinde.

şimdi hergün onlara bulgur pirinç falan koyuyoruz.souk girmesin diye yan taraflarını kapattık yuvanın.

ben ne anladım bu olaydan biliyor musunuz? RABBİM en acizlere en güzel rızkı veriyor. o aciz akılsız güvercin yavrularının başından bir an olsun ayrılmıyor. dört dönüyor yuvanın çevresinde.kim öğretti ki o güvercine yuva yapmayı. yavrularını ağzıyla beslemeyi, üşümesinler diye yuvasının kenarlarını yükseltmeyi. kim koydu o hayvanın içine o engin ve müthiş annelik duygusunu.sorunun cevabı çok basit. yeter ki Rabbim gözlerimize perde indirmesin.

4 yorum:

SERRA dedi ki...

evet Rabbim basiretimizi kapatmasın , tevekkülü unutturmasın,sevgiler

Adsız dedi ki...

selamun aleykum.

rabbim de siz kuslara baktiginiz muddetce ve sonrasindan,sizden nimetlerini hic esirgemesin.bazen basit kus diye gectigimiz,bazen kucumsedimiz seylerden dolayi rabbim bizlere belkide kapilarini acmak istiyor bilemeyizki:)

ne guzel yapmisiniz.cocuklar bayilmislardir kuslara.bizim evdekinede baksaniz olmaz mi?:))

Gökce dedi ki...

amin amin aminnnnn

Pembe Dusbahcesi dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
Pembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...

Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...

SON KATILIM 30 NİSAN...

SEVGİLER:)