10 Ocak 2010 Pazar

Çırak




konu gerritsen olunca söylenecek çok fazla bir şey kamlıyor aslında. üslup mükemmel. sayfalardan gözünüzü ayıramayacağınız bir kitap daha. yazar işini biliyor.

ancak genede cerrah ın gölgesinde kalınmış hissi verdi bana. cerrah kadar iyi bir puanı olmasa da gayet güzel. okumaya değer.

Gerritsen kendi işini de kitaplarına katarak ayrı bir hava veriyor yazdıklarına. kendisinin kariyerinin odaklarında bir tıp doktoru olduğunu ve yazmak için işini bıraktığını okumuştum. doktorluğunun kendisine kazandırdığı tecrübe ve insan anatomisini çok iyi bilmesi tıp gerilimini çok iyi yazmasını sağlamış. ne diyelim Gerritsen işi çözmüş.

şiddetle tavsiye edilir.

2 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Neredeyse 100 yıldır roman okumuyorum biliyor musun :)

Birkaç yıl önce Engin Noyan'ın "Aşk Düşünce Yollara" adlı romanını okumuştum, 3,5 saatte bitti. Bırakmak ne mümkün zateb, sadece öğle nmazı için mola vermiştim. Diğer okuduğum kitaplar bir nefeste bitenler cinsinden değil.

Bu aralar elimde Mustafa Merter'in Dokuz Yüz Katlı İnsan adlı kitabı var. Çok etkilendim. Ondan önce Cemil Meriç "Bu Ülke"yi okumuştum, ondan da çok etkilenmiştim. Bakalım bir sonrakine ne zaman geçeceğim bu hızla... Otobüsteyken okuyorum sadece çünkü :)

Gökce dedi ki...

bende okumadan duramıyorum ablacım ya.uyuklarken bile elimde oluyor genelde:)
engin noyanı bende çok severim.çok lezzetli kitapları var.bu ülke yi de okumak istiyorum yakın zamanda.