22 Ocak 2010 Cuma

Ofsayt


Arkadaslar bir yerde okudum;
Futbol oyununun icadından beri bayanların " ofsayt "nedir? sorusuna açıklık getiremeyenlere işte mükemmel bir anlatım kılavuzu.((%99 faydalı olacağı kananatindeyim....))
--Ucuzluktaki süper çantayı almak için Mango'ya girdiniz.
--Sadece bir tane kalmış, o da kasanın ...(kale) hemen yanında.
--Ama bu çantanın tek taliplisi siz değilsiniz!
--Çantayı gözüne kestiren diğer bir müşteri (rakip oyuncu) de sizin hemen yanınızda bitiveriyor.
--İkiniz de durumun farkındasınız ve hızla kasaya (kaleye) yöneliyorsunuz.
--Tam o esnada; biraz önce bluz aldığınız Zara'da ödemeyi yaptıktan hemen sonra çalan cebinizi cevaplamak için cüzdanınızı çantanıza koymadan arkadaşınıza verdiğinizi ve onda unuttuğunuzu fark ediyorsunuz.
--Bir yandan kasaya doğru koşarken diğer yandan da elinizi havaya kaldırarak arkanızda kalan arkadaşınızdan cüzdanı (topu) istiyorsunuz.
--Öyle bir durumdasınız ki, rakibinizin gerisinde kalırsanız kasaya daha uzak kalacağınız için avantajınızı kaybedeceksiniz ama eğer arkaya geçmezseniz arkadaşınızdan uzak kalıyorsunuz ve arkadaşınız da o kalabalıkta size cüzdanınızı fırlatamıyor, herşey bir an meselesi.
--Bu durumda yapmanız gereken rakibinizin arkasına geçip cüzdanı (topu) almanız ve cüzdanı ele geçirdikten sonra rakibinizi geçmeye çalışmanız.
--İşte ofsayt bu.
--Top sana atıldığı anda kaleye rakibinden daha yakın olamazsın.

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

:)))
Süper ya:))

SERRA dedi ki...

merhaba bloğunuzu sarmaşık eczanesine bıraktığınız yorumdan keşfettim önceleri bende koyuyordum hamur işlerine margarin ama yaklaşık 4 senedir almıyorum, benim de iki kızım var beklerim...

Gökce dedi ki...

:)