12 Nisan 2010 Pazartesi

mantarlı pirzola



uzun zaman sonra işte bir tarif...et yemeklerine çok seven kocacım için.
pirzolaları bir gece öncesinden marine ettim. biraz sıvıyağ, birazcık süt, istenilen baharatlarla beraber.
ertesi gün tavada 2 çevirdim pirzolaları.
mantarı sadece kavurdum.tuzdan başka birşey eklemedim.pirzolaları borcama dizdim.üzerine mantarları ekledim ve salçalı su koydum. doğru fırına... 1 saate yakın pişirdim ve enfes oldu. zaten pirzolalar tek başınada harika bir tad ama mantar gibi bir garnitürle daha da hoş oldu. yanında pilavla beraber..ohhh misss.tadı da kokusuda harika.
afiyetler olsun

4 yorum:

SERRA dedi ki...

pratik bir tarif , teşekkürler:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm güzel olmazmı ellerne sağlık canım sevgiler...

medura dedi ki...

Eline sağlık, kırmızı eti mantarla hiç denememiştim, merak ettim şimdi.

Gökce dedi ki...

teşekkür ederim dostlar.meliha ablacım bir kez mutlaka denemelisin diyorum o kadar:)