23 Ağustos 2010 Pazartesi

maklube

annemler burdayken hep beraber yemesi çok zevkli bir yemek yapayım dedim ve maklube yaptım. gerçektende maklube kalabalıkta daha tatlı gelen bir yemek. biz de annemlerle beraber tatlı tatlı yedik. gelelim tarife.
3 su bardağı pirinci iyice yıkayıp tuzlu sıcak suya ıslattım.
1 kg dana kuşbaşını iyice pişiriryoruz.ben düdüklüde pişirdim.
3 tane patatesi küp doğrayıp sıvıyağda kızarttım.
2 patlıcanı da küp doğrayıp sıvıyağda kızarttım.
1 su bardağı bezelye haşladım.
1 soğanı yuvarlak dilimler halinde doğrayıp büyük pilav tenceremin dibine dizdim.üzerine eti döşedim. onun üzerine bezelye, patates ve patlıcanı koydum.pirinci iyice bastırarak en üste döktüm.5,5 su bardağı suya tuz koydum tuzu eriyince yavaşça pilavın üzerine döktüm.en son olarak ta yer yer tereyağı koydum ama çok koymayın kızartmaların yağı da var çok yağlı olmasın.
ve çok kısık ateşte yaklaşık 2 saatte pişirdim.

tamamen suyunu çekince başka bir tepsiyi tencerenimn üzerine koyup ters çevirdik.yani en üstte soğanlar ve etler görünüyordu.ama harika görünüyordu:)servis yaparken tüm maklubenin etrafına yoğurt ve salata konur.

maklubeye başka sebzeler de koyanlar var ama ben bu halini seviyorum. daha da iş çıkmasın diye bu kadarla yapıyorum.

nasıl güzel bir lezzet bu ya.

4 yorum:

SERRA dedi ki...

e hani foto:(
çekmeyi unutup o muhteşem görüntüye kaşıkları daldırdınız dimi:)

zencefil dedi ki...

Fotoğrafsız da olsa tarif güzel...
Ellerinize sağlık, sevgiler.
dokuzuncubulut.com

Gökce dedi ki...

aslında fotoğraf çektim amma makinam çok kötü iyi bir poz yakalayamadım.bir dahakine söz:)

çeşnici Handan dedi ki...

Hiç bilmediğim bir tarif ama anlatışından çok güzel olduğu belli. Ellerine sağlık canım.Hepinize afiyet olsun.