30 Mart 2009 Pazartesi

Minik Alman pasta

HAMURU
125 gr yumuşak margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya(30 gr yaş maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
aldığınca un

KREMASI
1 litre süt
2,5 su bardağı su
1 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
2 yumurta

YAPILIŞI
su+süt+maya+şeker+tuzu karıştır 1 saat beklet. diğer hamur malzemelerini ekle. 1 saat daha beklet. hamuru merdane ile aç.( 1 parmak kalınlığında olacak) su bardağı ile yuvarlaklar kes. yarım saat tepside mayanlansın.200 derece de kızgın fırına ver.
krema malzemelerinin tümünü karıştırıp pişir.
hamur pişip soğuyunca aralarını yarım kes. krema doldur.
üzerine istenirse çikolata sos dökülebilir ama ben ce sadesi daha güzel..

Hiç yorum yok: