27 Nisan 2009 Pazartesi

Üç Renkli Parfe


yaz günleri için çok hoş bir lezzet parfe.dondurma yerine daha sağlıklı ve lezzetli.

2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
3 yumurta
3 yeme kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
çilek(püre haline getirilmiş)
kırmızı gıda boyası

**krem şanti ve süt çırpılır. 15 dakika buzdolapta dinlendirilir.ayrı bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. şekerler iyice ezilene kadar çırpmaya devam edilir. bu karışım krem şantiye eklenir. biraz daha çırpılır.
**borcamın içine streç film serilir. kremayı üçe bölerek ilk parçası borcama döşenir. buzlupa konulur. 30 dakika buzlukta durmalı.
**kremanın ikinci parçası çilek püresi ve gıda boyası ile çırpılır. (gıda boyası kürdanın ucuyla 1 damla kullanılacak) ikinci parçada buzlukta donmuş olan borcamıma ikinci kat olarak döşenir.buzluğa kaldırılır.
**kremanın son parçasıda kakao ile çırpılır.çilekli parça donunca ( ki bu 30 dakika falan sürüyor.) kakaolu kremada en üste döşenir ve buzluğa geri gönderilir:)
**servisten önce en az 1 saat dinlensin buzlukta.çikolata sos ve ya meyvelerle servis edilebilir.

Hiç yorum yok: