28 Mayıs 2009 Perşembe

Hayalimdeki Oyuncak--Bebek Evi



kuzumun bu sene kreşe gitmesiyle ev ödevleri derdimiz başladı sanırım.öyle proje ödevleri geliyor ki biz şaşırıyoruz ne yapsaak ne etsek diye. işte öyle günlerce ne yapsak diye düşündüğümüz ödevlerden biri '' hayalimdeki oyuncak'' ödeviydi. ne yapalım , nasıl yapalım, hangi malzemeleri kullanalım soruları nihayet çözüldü ve bence çok başarılı bir oyuncak yaptık. Allah'a şükür ki annem burdaydı o sırada. komşumun kızı sevgili Fatmacığım da hem fiziksel hem düşünsel olarak çok yardımda bulundu. oyuncağımızın yapımı tam bir gün sürdü. 3 kişi çalıştık 2 de engelleyenimiz vardı ( malum benim kuzular çok akıllı uslu oturmadılar gün boyu) çok güzel, sevimli, ve kullanışlı bir bebek evimiz oldu. en önemlisi de bizim eraber yapmamızdı. anladık ki proje ödevlerinin en büyük amacı çocuğun hayal gücünü el becerisi yönünde zorlamak ve evde süper vakit geçirmekti. yapım aşamasında gerçekten de Dilamla çok eğlendik. zaman zaman da sıkıldık tabii :( ama bittiğinde ve sonrasında kreşteki sergide kuzumun yüzündeki mutluluk herşeye değer.

çaydanlık kutusunun ön yüzünü keserek evimizin iskeletini yaptık. her tarafını yapışkanlı rulolarla kapladık. başka bir kartondan da ara katı yaptık. evin dış cephesi böyle oluştu( ki bu işin en kolay kısmıydı)



üst katı mutfak şeklinde yapmaya karar verdik. kağıt havlu rulolarından koltuklar yaptık. yaptığımız herşeyi yapışkanlı rulolarla kapladık. koltukların arasına da yemek masası elbette. o da kağıt havlu rulosundan.

alt kat oturma odası oldu. iki kanepe , ortaya bir sehpa ve televizyon. biz herşeyi kuzumun küçük bebeklerinin ölçülerine göre yaptık.

anne olmak zor zanaat. hani bir reklamda çocuk diyordu ya '' benim annem hem doktor, hem aşçı, hem kuaför, hem ........, hem ayakkabı bağlayıcısı.'' gerçekten de anneler de evin herşeyi. Alah onları başımızdan eksik etmesin. ve her kadına Rabbim tattırsın annelik duygusunu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gökçecim çok güzel olmuş eline sağlık ablam da geçenlerde bir oda tasarlamıştı ilköğretim 2.sınıfa giden oğlunun performans ödevi için :) kaç aldın diye sordum 100 almış:))) öyle tuhaf ödevler geliyor ki sanırsın ki teknik lisede okuyo çocuklar geçenlerde de tellerden bisiklet yapmışlardı..
Allah kolaylık versin bize de..naparız bilmem..

Gökce dedi ki...

ya evet canım.bizim bunlar da başlangıçlar daha.bakalım neler neler göreceğiz ilerleyen yıllarda.

buzlubadem dedi ki...

Çok güzel olmuş, elinize sağlık. ama bu ödev çok ağır bence o kadarcık çocuğa, belli ki büyükleri yardım edecek. Bence onların daha az yardımla hatta yardımsız altından kalkabileceği konular olmalıydı.

Gökce dedi ki...

evet çok ağır ama istenen buydu.aile katılımı önemliydi.zaten biz bu evi yaparken kuzu tüm yapıştırma ve kesme işlemlerini yaptı.çok eğleceli bir aktivite oldu:)