25 Mayıs 2009 Pazartesi

Tava Pizzası



bir arkadaşımda yeyip çok beğenmiştim.tarifini almış ancak sonra üşenip yapmamış, en sonunda da unutmuştum. geçenlerde yosunbuka da görüp hatırladım ve hemen yaptım.ilk yapışımda altını yakmışım :) çok hoş olmadı ama ikincide tutturdum.acil gelen misafire , yada kahvaltıya, ikindi çayına ikram için kolayca yapılabilen bir pizza.hamuru kıvamında. lezzet harika.


  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • tuz
malzemeler yoğurulur.hafif cıvık bir hamur olacak.ele yapışan türden.hamur tavaya kaşık yardımıyla döşenir.sonra 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı su, biraz kekik, ve acı sevenler isterse biraz da pulbiber karıştırılıp sos yapılır. bu sos pizzanın üzerine gezdirilir. üzeri için ne malzeme istenirse o kullanılır.ben sucuk, sosis, salam ve mantar kullandım.en üste de tabii ki pizzanın vazgeçilmezi rendelenmiş kaşar serpilir ve tavanın kapağı kapatılır.

yaklaşık 15 dakikada pişiyor.sık sık kontrol edin ki yanmasın.afiyet olsun.

6 yorum:

yosunbuka dedi ki...

gökçecimmm blogun hayırlı olsun ben uzun zamandır blogunu hala özel zannediyordum bu yüzden hala davet bekliyordum:))) ne güzel olmuş ne güzel görünüyor blogun... tarifler hespi çok hoş..cerrah süperdi değil mi:))
çok öptüm canım listeme ekliyorum...

Gökce dedi ki...

sağol tatlı arkadaşım. dediğim gibi sizin bloglarınızın yanında benim ki daha emekleme aşamasında bile sayılmaz:)

medura dedi ki...

Çapı kaç cm'di?
Ve de teflonu yağlamıyor muyuz? Yağlıyoruzdur herhalde değil mi?
Çok iyi bir fikir gibi geldi, denemek istiyorum bir ara. Ama altının piştiği oranda üstündeki malzemeler de pişiyor mu?
Ne çok soru sordum, değil mi?

Gökce dedi ki...

evet ablacım,teflonu yağlıyoruz.30 cm lik teflonum benim.üstteki malzemeler için hiç endişelenme ve mutlaka dene.çok çabuk pişiyor yalnız sık sık kontrol et.

medura dedi ki...

Denemeyen herkese denemesini tavsiye ederim. Çok kolay bir tarif ve nefis bir lezzet.
Teşekkür ederim Gökçe'cim.

Oznur dedi ki...

ellerinize saglik degisik pratik bir tarif
mutlaka denicem