12 Haziran 2009 Cuma

Muhallebili Kadayıf

kadayıfı çok severim.bildiğimiz şerbetli halini hele...geçen gelen misafirlerim için de adını çok duyduğum muhallebili kadayıftan yaptım.evte güzeldi değişik bir kadayıftı.(gerçi ben gene de şerbetli halini daha çok seviyorum)yani kadayıfı seviyorsanız, arasıra da değişik kadayıf tarifleri yapayım diyorsanız deneyin.afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:

  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.bu işlem bayağı bir uzun oluyor ama yılmayın:)

Muhallebi Malzemeleri:

  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 fincan toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Hazırlanması:

  1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
ben bir kısmını o gün bir kısmını da ertesi gün ikram ettim.ikisi de güzeldi.

Hiç yorum yok: