Malzemeler:
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
- Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
- İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.bu işlem bayağı bir uzun oluyor ama yılmayın:)
Muhallebi Malzemeleri:
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 fincan toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Hazırlanması:
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder