11 Eylül 2009 Cuma

Levrek fırında:)

balık sezonu açıldı. balıklar marketlerde ve balıkçılarda boy göstermeye başladı. balısever ama kokusuna katlanamaz biri olarak fırındas levrek bulunmaz bir fırsat. koku olmadan çok lezzetli balık yeme fırsatı. tabii lokantada bir çözüm bunun için. Ankara da güzel balık yemek istiyorsanız Çardak pide ye gitmelisiniz mutlaka. bir de İncirli de ki bir ........................... var.harika balık yiyebilirisniz orda. alabalık için de arkadaşların önerdiği bir yer vardı ama tamamen unutmuşum orayı.

gelelim fırında pişen levreğin tarifine.

  • 1 adet iyi temizlenmiş levrek
  • 2 soğan
  • 2 patates
  • limon
  • defne yaprağı, karabiber,tuz, zeytinyağı,kekik
patates ve soğanlarımızı halka şeklinde doğrayıp yağlanmış borcama diziyoruz. üzerine balıklarımızı yerleştirip bir kat daha soğan koyuyoruz.
zeytinyağı, tuz ve eklemek istediğimiz baharatları iyice karıştırıp balığımızın üzerine sürüyoruz.
üzerini folyo ile kapatıp 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz. sonra folyoyu alıp bir 10 dakika daha pişirip üzerinin kızarmasını sağlıyoruz.

afiyet olsunnn

Hiç yorum yok: