27 Nisan 2010 Salı

patlıcan salatası



bizim evde en sevilenlerden biridir patlıcan salatası.asıl adı mancana dır duydunuz mu biliyorum ama trakyada mancana derler.patlıcanın her haline bayılan ben salatasını tek geçiyorum diğer patlıcanlı yemek seçenekleri arasında. biz en çok piknikte yapardık bunu. canım annem babam benim. ne çok pikniğe giderdik biz. şimdi büyük şehir,piknik sıkıntısı oluşturuyor. nereye gideceğin dert. bir de gidersen erkenden gideceksin ki yer bulabilesin. eee bir de bu tür şeyleri pek sevmeyen bir eş olunca bizim piknik hayallerde kalıyor maalesef.
evet patlıcan salatası diyordum değil mi? yanında da karpuz olacak değme keyfime valla. bizim büyük kuzu Dila da bayılıyor. hatta son zamanlarda iştahla yediği tek şey bu desem yalan olmaz. her yemei mırın kırın ederek zorla yiyen kuzu patlıcan salatası diye deli oluyor. o yüzden zor zaman yemeği sayılabilir bu salata bizim için:)

4 patlıcanı yıkayıp kuruladım. bıçakla hepsine birer delik açtım ki patlamasın. sonra közmatikte közledim.( iyi ki çıkmış şu közmatikler vallla) közleme işi bitince patlıcanları bir poşetin içine koydum ağzını bağladım ki kolay soyulsunlar. yarım saat sonra soydum kabuklarını ve küp doğradım.üzerine küp doğranmış domates ve soğan ekledim. maydonoz bitmişti o yüzden koyamadım.zeytinyağı,limon suyu ve tuz ekleyip karıştırdım.

evet herkes biliyordur patlıcan salatası yapmayı ama ben bazen komşu bloglarda bildiğim bir yemekte olsa görünce geliyor aklıma o gün onu yapmak. o misal işte aklınıza gelsin dedim. herkese afiyet olsun. sevgilerle

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım bizde çok severiz...

SERRA dedi ki...

ben közlenmiş patlıcan,köz. kırmızı biber, sarımsak , limon,yağ ile yapıyordum, deneyeceğimdir en kısa zamanda..
öptük kızları

BAL TATLISI dedi ki...

oh mis gibi bizdede çok ama çok sevilir.
piknik deyince valla içim gitti bide piknikte çok yaparız erken gider kahvaltıda yapar yeriz yanına kırmızı biberde közleriz azıcıkta sarımsak.
ayyy nasıl canım çekti,çokta hoş görünüyor ellerine sağlık.

küçük bir rica
arkadaşım şu kelime doğrulamayı kaldırırsan çok sevinirim böylece yorum yazarken zorlanmamış olacağız.

Unknown dedi ki...

Bayılırım ben de vallahi çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

gökçecim ellerine sağlık ay olsa idi şimdi nefis olurdu..mmhhh:)

Unknown dedi ki...

Dünyama hoşgeldin sefalar getirdin şekerli leblebim

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ESKİ ANILAR NE GÜZEL:))YARIN YAPAYIM HEMEN, CANIM ÇEKTİ ÇOK SEVERİM SARIMSAKLI MMM, ŞİFA OLSUN SEVGİLER