- 500g kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1lt soğuk su
- tuz
- 1,5 su bardağı süt
1. mantarları yıkayıp hepsini ince ince doğrayın.
2. orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun. kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın. su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.
3. piştikten sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
süt yerine kremada konulabilir.ama süt bence yeterli.
afiyet olsun.
2 yorum:
Kızım ev hanımı oldun çıktın başıma:) Çocukluğunu düşününce insanın inanası gelmiyor, ev hanımlığından bi haber olan ben, tariflerinden faydalanacağım söz. (Ve buna en çok Sinan sevinecek:))) Şaka bi yana güzel bir blog olmuş, en çok adını sevdim;) Sevgilerimle...
Sağol Esra ablacım.evet ya nerden nereye...blogun adı kızlarımdan esinlenerek konuldu.öpüyorum
Yorum Gönder